onsdag 7. desember 2011

Bygging



Regner med at fra i dag så kan jeg kalle bloggen min for interiørblogg. Dagens innlegg skal i alle fall handle om hus, bygging og oppussing.

Det er riktig nok årets pepperkakehus på Solseth, eller pepperkakestabbur. Mamms`n har nok ”blåst” opp malen til stabburet stort nok…..Jo større delene er, jo større blir feilene og manglene når delene er ferdig stekt. (Selv om de ser helt ut til å passe heeeeelt perfekt før de stekes)Jeg tror vi lar bildene tale for seg…..
Setningsskader og teleskader er noe som kan nevnes.

Det sies at man bør bruke fagfolk og ikke ty til ufaglærte og ”svarte” arbeidsfolk, selv om det kan friste økonomisk.


Mamms`n er en reser på tec 7 (melis) og gjorde et tappert forsøk å rette opp på skadene, men jeg er ingen tryllekunstner.



Her er arbeskara mine. Helt til venstre; seniorrådgiver, til høyre; formænn og bak; frivillig testspiser på godis.
 "Jeg melder meg til testetaing. Ittno problem!!"

Det er litt uvisst om det er full fyllefest på stabburet i år. Foran her har i alle fall 2 karer blitt klistra til veggs, tydeligvis etter en slåsskamp med de 2 andre som støtter seg til veggen. En fyr bommer stoooort på trappa og Kalle er blitt skeiv. (Jada, trenger god fantasi for å se at det er en snømann)
 Kalle ser også litt sliten ut, må støtte seg han å. Ble det litt mye chablis i kveld Kalle? Eller henger du med hue fordi du ikke har funnet Mr. RetteSnømannForMeg i kveld?

En ørliten ”Berit” har sørget for at det blir litt bustete å liste i det vindskeive stabburet.
De 2 yngste medarbeiderne mine er heldigvis så små, at de vet lite om blomster og bier. Men seniorrådgiveren jeg har ansatt, han vet en ting eller to, men jeg hadde i grunn regnet med at han hadde kommet over ”Det er drit-artig-å-legge-2-seigmenn-oppå-hverandre-sånn-at-det-ser-ut-som-de-skar-ha-seg”-stadiet. Men neida!!! Vet ikke om han grønningen der synes det er ekkelt å se på siden han ligger å kaster opp over kanten der.
Her er det en guling som "planker" helt på kanten.



Seniorrådgiveren fortalte formænn  at her var det en som holdt på å dette ut av vinduet, men som fikk hjelp av en annen til å komme seg inn igjen. Men da formænn hadde gått over til hvilende nattevakt, fant vi vel ut at det var noens svigermor som var i ferd med å "falle" ut av vinduet. Vi skal ikke si at svigerdattera dytter henne ut, men det KAN se ut til at hun gjør det bittelitt vanskeligere for svigermor å komme inn igjen. Skamme seg!!!



Det tar tid å bygge hus og formænn tar ansvar for å få ferdigstilt bygget før han kan finne senga. Her er han i gang med dagens 2. skift, nattskiftet. (Derfor pysj til arbeidsuniform) Helt til slutt må flagget i pipa. Da er det klart for mønsås!

Ha en fin advendtsnatt


PS: Før noen hentyder at stabburet kan være en smule ”Harry” eller overpyntet, vil jeg minne om at dette er et pepperkakestabbur. Jeg har faktisk sett ganske mange bolighus i de siste dager som får dette stabburet til å blekne med tanke på ”Harry”-faktoren og som har blitt ”voldtatt” av overivrige ”julenisse-med-rudolf-og-slede-på-taket-og-en-ti-tolv-alver/nisser/rådyr/snømenn-med-lys-lyd-og-blinkende-effekter-stående-i-hagen-entusiaster J HO-HO!!!